Truck-ul Photomate „Go Solar” a făcut o oprire importantă la ADC Sustainable Power în Oradea pe data de 28 septembrie, marcând un eveniment dedicat educației, informării și discuțiilor libere despre sustenabilitatea energetică și reducerea amprentei de carbon asupra mediului înconjurător. Participanții au avut ocazia să exploreze produsele și soluțiile oferite de Photomate, cu sprijinul vendorului...
În timp ce costurile inițiale de instalare pot fi substanțiale, panourile solare au de obicei o durată de viață de 25 până la 30 de ani.
Într-o eră în care energia regenerabilă capătă un impuls semnificativ, energia solară apare că o stea strălucitoare. Energia solară, derivată din lumina radiantă și căldura soarelui, nu este doar o alternativă curată și durabilă la combustibilii fosili, dar oferă și numeroase beneficii atât pentru mediu, cât și pentru populație.
Unul dintre avantajele cheie ale energiei solare este aspectul ecologic. Spre deosebire de sursele tradiționale de energie, care emit gaze nocive cu efect de seră, energia solară produce zero emisii de carbon în timpul funcționării. Prin valorificarea energiei soarelui, putem reduce semnificativ amprenta emisiilor de carbon și putem combate schimbările climatice.
Sistemele de energie solară sunt compuse din câteva elemente principale: panouri solare, invertoare de tensiune, baterii pentru stocare energiei produse și conectica necesare interconectării la rețea electrică publica. Panourile solare, de obicei montate pe acoperișuri sau în spații deschise cu o amprenta mare sub razele soarelui, sunt formate din celule fotovoltaice (PV) care captează lumina solară pentru a o da spre restul instalației in vederea transformării acesteia in energie electrică. Rolul invertoarelor este de a transforma electricitatea DC în curent alternativ (AC), pentru a putea fi utilizată în case și în zonele industriale necesare. Această energie electrică AC poate fi utilizată imediat sau stocată în baterii pentru o utilizare ulterioară.
Energia solară are o gamă largă de aplicații, de la alimentarea gospodăriilor individuale până la sprijinirea proiectelor de infrastructură la scară largă. Reprezintă o resursă curată, regenerabilă și abundentă, care are potențialul de a transforma peisajul energetic. Valorificând puterea soarelui și avantajele sale, putem face un pas semnificativ către un viitor mai ecologic, reducând în același timp dependența de combustibilii fosili.